Kayıtlar

Ocak 12, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Resim
BONCUK MANTI TARİFİ  MALZEMELER 3 yumurta 1 su b. su aldığı kadar un tuz Üzeri için kırmızı pul biber YAPILIŞI Bütün malzeme ile sert bir hamur yapılır.  Ardından merdane ile ince açılır. Makarna gibi kesilir.  Boncuk mantı için tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ konur. Orta ateşte pişirilir. Boncuk mantı süzülür. Tavaya yağ konur.  Pul biber yağda yakılır. Boncuk mantı yağ ile harmanlanır. Ayran ile birlikte servis edilir. AFİYET ŞİFA OLSUN. 

🌹Gül Tatlısı Tarifî-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
En güzel ev yapımı tarifler bu blogda bugün farklı bir tatlı yapmak isteyenler işte değişik  bir tarif gül şeklindeki bu tarif hem görünüş hemde lezzet bakımından sofralara renk katar. Misafirlerinize beş çayında ikram edebilirsiniz. Gül Tatlısı Tarifî  🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER 150 gr tereyağ 1 yumurta sarısı 1 su b. yoğurt 1 su b. sıvı yağ 1 su b. irmik 5 su b. un 2 paket kabartma tozu 2 paket vanilya ŞERBETİ İÇİN 5 su b. Şeker 5 su b. su Yarım limon suyu ÜZERİ İÇİN Fındık 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 YAPILIŞI =Gül tatlısı için ilk olarak şerbet kaynatılır. Şerbet bir kenarda soğuması için bekletilir. Tatlının hamuru için geniş bir kaba yumurta sarısı,yoğurt,sıvı yağ,eritilmiş tereyağ alıp çırpılır. Üzerine irmik,kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.   Hamur merdane ile açılır. Çay bardağı ile daireler kesilir. 3 adet daire üst üste yarım ay şeklinde rulo yapılır. Rulo bıçak ile kesilir. İki ad

Havuç Topu Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
YOK BÖYLE BİR LEZZET HEM ÇOK HAFİF HEM ENFES BİR TATLI Havuç Topu Tarifî  ÇOCUKLAR BU TARİF SİZİN İÇİN NEFİS HAVUÇ TOPLARI MALZEMELER 4 Adet havuç 1 çay b. şeker 1 çay b. fındık 1 çay k. tarçın 1 su b. hindistan cevizi YAPILIŞI Havuç rendenin ince tarafıyla rendelenir. Ardından havuç tencereye konur. Havuç üzerine toz şeker eklenir. Havuç ve şeker orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Dövülmüş fındık ve tarçın eklenir. Soğuması için ocaktan alıp kenarda bekletilir. Yaklaşık yarım saat sonra ceviz büyüklüğünde avuç içine alıp yuvarlak havuç topu yapılır.  Havuç  topları hindistan cevizine bulanır. Sağlıklı atıştırmalık nefis havuç topunu denemenizi tavsiye ederim.   AFIYET OLSUN.

🌿🌹Ispanaklı Makarna Tarifi-kalbimdeki❤mutfak

Resim
SEBZE SEVENLERE NEFİS ISPANAKLI MAKARNA TARİFİ Ispanaklı Makarna Tarifi  MALZEMELER 1 paket çubuk makarna 250 gr beyaz peynir 15-16 adet ıspanak  1 çay k. pul biber tuz YAPILIŞI Tarif için ilk olarak makarna sıcak suda haşlanır.  Tavaya yağ ilave edilip pul biber eklenir Yağ makarnaya eklenir. Daha sonra ıspanak ayrı bir tencerede 2-3 dk haşlanır. Blender yardımıyla haşlanan ıspanak ve peynir karıştırılır. Haşlanmış makarna ile ıspanak karıştırılır. Sıcak servis edilir.  AFİYET ŞİFA OLSUN. 

🌹🌿PİŞİ TARİFİ-KALBIMDEKI❤MUTFAK

Resim
İKİ LEZZET BİR ARADA İŞTE NEFİS PİŞİ TARİFİ Pişi Tarifi Nefis Pişi Tarifi MALZEMELER 1 adet yumurta 3 çay k. tuz 1 su b. süt 1 su b. yoğurt  2 paket kabartma tozu Aldığı kadar un  Peynirli Harcı İçin 100 gr beyaz peynir 1 adet  kuru soğan 1 çay k. pul biber  Yarım demet maydonoz Kıymalı Harcı İçin 200 gr kıyma  1 adet soğan  2 çay k. pul biber 2 çay k. kimyon 1 tatlı k. salça 🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼 YAPILIŞI Geniş bir kaba yumurta kırılır. Ardından kabartma tozu katılır. Ilık süt ilave edilir. Tuz ilavesiyle yoğurt eklenir. En son yavaş yavaş un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük bezeler yapılır. Daha sonra hamur tek tek açılır. Açılan hamurun yarısına kıymalı harç yarısına peynirli harç konulup kapatılır. Tavaya yağ konur. Orta ateşte kızartılır. Ayran ile birlikte servis edilir. AFİYET ŞİFA OLSUN. 

KIYMALI NOHUTLU PİLAV TARİFİ-KALBIMDEKI MUTFAK

Resim
Merhaba Gününüz güzel,sofranız bereketli olsun.  bugün değişik bir tarif denemek isteyenler. Eğer menüde pirinç pilavı tercih ediyorsanız tarifi birde böyle deneyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Tane tane kıymalı nohutlu pilav için Kıymalı Nohutlu Pilav Tarifi MALZEMELER 1.5 su b. pirinç 100 gr kıyma 1 su b. nohut (haşlanmış) 2 çorba k. tereyağ  3 su b. sıcak su Tuz YAPILIŞI  Pilav tenceresi ocağa konur.  Tencereye sıvı yağ ve tereyağı eklenir. Ardından yıkanmış pirinç ilave edilir.  Bir süre pirinç kavurulur.  Pirinç kavrulunca nohut eklenir. Sıcak su ilavesiyle tuz katılır.  Pilav ilk olarak orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.  Ayrı bir tavada kıyma kavurulur. Kıyma pirinç pilavına katılır.  Pilav ile kıyma harmanlanır.  kıymalı nohutlu pilav tarifi  AFİYET ŞİFA OLSUN. 

Kubbeli İrmik Helvası-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
🍵 ÇAYLAR HAZIR MI? İŞTE GELİYOR NEFİS KUBBELİ İRMİK HELVASI Kubbeli irmik helvası  Kubbeli irmik helvası için MALZEMELER 1 su b. irmik 1.5 çay b. şeker 1 çay b. su 1 çay b. fındık (dövülmüş) 2 kaşık tereyağ veya sıvı yağ YAPILIŞI İlk olarak şeker ve su bir kasede eritilir. Ardından tava ocağa konur.  Tavaya sıvı yağ ve tereyağ ilave edilir.  Tereyağ eriyince irmik eklenir. İrmik koyulaşıncaya kadar kavurulur. İrmik koyulaşınca fındık katılır.  Daha sonra irmiğe şekerli su eklenir.  Sürekli karıştırılarak suyunu çekmesi sağlanır. Kubbeli irmik helva kalıplara konur. Servis tabağına ters çevrilir. Kubbeli irmik helvasına birer fındık konur. Çayın yanında servis edilir. Afiyet şifa olsun.

Patates Böreği Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 SABAH KAHVALTISINA BÖREK GELSİN ENFES BÖREK TARİFİ Patates Böreği Tarifî  MALZEMELER  4 adet patates sıvı yağ  1 kaşık tereyağ tuz YAPILIŞI  Teflon tavaya sıvı yağ ve tereyağ konur. Ardından patates rendelenir. Rendelenmiş patates tavada biraz kavurulur.  Daha sonra patates tavaya düzleştirilir. Patates kızarınca diğer tarafı tabak ile çevrilir. Sıcak servis edilir.  Yanında çay ile birlikte sabah kahvaltıların da ikram edilir. AFİYET OLSUN TAKİP EDİN TAKİPTE KALIN KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Lezzetli Çay Nasıl Demlenir-Kalbimdeki❤mutfak

Resim
Günaydın Bugün sizlere çay nasıl demlenir. Lezzetli çay demlemenin püf noktalarını anlatmak istiyorum. Çay Nasıl Demlenir  Çay Nasıl Demlenir? Çaydanlığa ekleyeceğiniz su içme suyu olmalı. Demliğe önce bir miktar su daha sonra çay eklenmeli. Çaydanlık suyu kaynayınca bir kenara alınır. Ardından çaydanlıktaki su kaynaması durunca çay bu şekilde demlenir. Çayın demlenme süresi 15 -20 dk olmalı. AFİYET OLSUN.

Soğanlı Bulgur Pilavı-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
TOK TUTAN ENFES PİLAV🍜 Soğanlı Bulgur Pilavı  Malzemeler 1 bardak bulgur 1 adet soğan 2.5 su b. su 2 çay k. pul biber 1 çay k. kimyon 1 çay k. tuz YAPILIŞI Tencereye sıvı yağ konur. Soğan pembeleşince kadar kavurulur.  Ardından baharat eklenir. Salça eklenip kavurulur.  Bulgur katılıp bir süre daha kavurulur. Sıcak su ilavesiyle tuz katılır.  İlk yüksek daha sonra kısık ateşte pişirilir.  AFİYET OLSUN.