Kayıtlar

Temmuz 29, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

KREP TOST TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Sabah kahvaltısında,pazar günleri ailece sevdiklerinizle paylaşacağınız bir tarif Çocuklarında seveceği bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Krep tost tarifi  Krep tost için Malzemeler 3 adet yumurta 2 su b. un 1 su b. süt tuz İç malzemesi için Kaşar peyniri Pastırma Arzuya göre sucuk olabilir. YAPILIŞI Tarif için geniş bir kaseye yumurta kırılır. Ardından süt eklenir.  Yumurta ve süt çırpılır.  Malzemeye un ve tuz eklenir.  Hamur akıcı bir kıvam olana kadar çırpılır.  Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ eklenir.  Kepçe ile hamurdan tavaya dökülür.  Hamur iki yönü kızartılır.  Hamur arasına kaşar ve pastırma konur.  Hamur pişi şeklinde kapatılır. Kaşar eriyince servise hazırdır. AFİYET ŞİFA OLSUN.