Kayıtlar

Aralık 7, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Dalyan Köfte-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Dalyan Köfte MALZEMELER 500 gr kıyma 1 adet soğan (rendelenmiş) Yarım demet maydonoz Galete unu 1 adet yumurta 2 çay k. kimyon 2 çay k. kırmızı pul biber Tuz İÇ HARCI İÇİN 2 adet yumurta 1 su b. garnitür ÜZERİ İÇİN 1 yumurta akı 1 yemek k. salça 2 su b. su YAPILIŞI  İlk olarak geniş bir kaba kıyma konur. Üzerine rendelenmiş soğan ve yumurta katılır.  Daha sonra kıyılmış maydonoz ve galete unu eklenir. Baharat ve tuz eklenip yoğrulur. Büyük bir tepsiye yağlı kağıt serilir. Üzerine köfte malzemesi bastırılarak düzlestirilir. Daha sonra sırasıyla dilimlenmiş yumurta ve garnitür malzemesi dizilir. Yağlı kağıt serilir. Dalyan köfte haline getirilir. Yağlanmış borcama konur. Dalyan köfte üzerine yumurta akı sürülür. Salça su ile açılır. Dalyan köfte üzerine dökülür. 180° derecede 30-35 dk pişirilir. AFİYET OLSUN. NOT=Köfte üzerine yumurta akı dağılmaması için sürülür. Kalbimdekimutfak.blogspot