Kayıtlar

Ağustos 26, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ET SOTE TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ET SOTE TARİFİ  MALZEMELER 1 Kg kuşbaşı et 2 bardak su 2 adet kapya biber 6-7 adet yeşil biber 2 adet soğan 2 adet domates 1 tatlı k. kimyon 1 tatlı k. Kırmızı pul biber Tuz YAPILIŞI=Et sote için geniş bir tencereye yağ ilave edilir. Bir süre et kavrulur. Etin üzerine daha önceden küp şeklinde doğranmış soğan eklenir. Ardından su ilave edilip ağzı kapalı şekilde  etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra dogranmış domates,biber ve baharat eklenir. Tuz ilavesiyle 10-15 dk pişirilir. Sıcak servis yapılır. AFİYET OLSUN.