Kayıtlar

Aralık 22, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼ERİŞTELİ BULGUR PİLAVI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
     🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 ERİŞTELİ BULGUR PİLAVI  Malzemeler 2 su b. Bulgur 1 su b. erişte 1 kaşık tereyağ  5 su b. Su Tuz YAPILIŞI:Pilav tenceresi ocağa alınır. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ eklenir.Erişte ilave edilip kızarana kadar kavurulur.Daha sonra yıkanmış bulgur ilave edilir.. Biraz daha kavurulur. Suyu ve tuzu eklenir. Orta hareketli ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tok tutan erişteli bulgur pilavı sebze yemeklerinin yanında ikram edilir. AFİYET OLSUN. 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼