Kayıtlar

Nisan 3, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Pırasa Kavurması Tarifi-kalbimdekimutfak

Resim
Pırasa kavurması tarifi İyi Akşamlar bugün farklı bir sebze yemeği yapmak isterseniz pırasa kavurması iyi bir seçim olacaktır. Hem çok hafif hem çok lezzetli bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Pırasa Kavurması için MALZEMELER 1 kg Pırasa 1 çay b. bulgur 1 adet soğan 1 k. salça 2 çay k. pul biber 2 çay k. kimyon tuz YAPILIŞI İlk olarak Pırasa ince ince doğranır. Pırasa üzerine sıcak su eklenir. Diğer tarafta tencere ocağa konur. Tencereye sıvı yağ ile birlikte soğan eklenir. Soğan pembeleşince pırasa eklenir. Pırasa bir süre kavurulur. Ardından bulgur eklenir.  Sıcak su ilavesiyle bir süre pişirilir. Daha sonra salça ve baharat katılır. En son tuz katılır. Pırasa yumuşayıp suyunu çekince ocak kapatılır. AFİYET ŞİFA OLSUN.