Kayıtlar

Aralık 27, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pamuk Pasta

Resim
 Pamuk Pasta Pamuk Pasta  Pamuk Pasta🌺🍰 Malzemeler  2 adet yumurta 1 çay b. toz şeker  1 su b. süt  1 çay b. sıvı yağ  2 su b. un 1 paket kabartma tozu  1 paket vanilya  İç malzemesi  1 yumurta sarısı  1 kaşık nişasta  1 çay b. un 2.5 su b. Süt  1 paket vanilya  Muz Yapılışı  Geniş bir kaseye yumurta ve şeker konup çırpılır.  Ardından süt ve sıvı yağ eklenir.  Una kabartma tozu ve vanilya katıp malzemeye katılır.  Mikser ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpılır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit miktarda ince olmayacak şekilde dökülür. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Pandispanya Kreması tencerede pişirilir.  Pandispanya pişince arasına krema sürüp muz Uzunlamasına konur.  Rulo şeklinde sarıp buzdolabında bekletilir.  Afiyet olsun.