Kayıtlar

Ağustos 30, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿SEMİZOTU YEMEĞİ🌿(KIYMALI)

Resim
SEMİZOTU YEMEĞİ 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 MALZEMELER 1 demet semizotu 1 adet soğan Yarım çay b. bulgur 250 gr kıyma 2 çay k. pul biber 2 çay k. kimyon 1 kaşık salça Yeteri kadar su Tuz 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 YAPILIŞI=Orta boy bir tencereye yağ eklenir. Küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur. Ardından kıyma ilave edilir. Kıyma pişince baharat ve salça eklenip karıştırılır. Önceden yıkanmış ve doğranmış semizotu da tencereye eklenir. Semuzotu biraz kavurduktan sonra su ve tuz ilavesiyle kaynaması için kapağı kapatılır. Önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿 🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿 AFİYET OLSUN.