Kayıtlar

Aralık 26, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Antrikot Kavurma Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  NEFİS LOKUM GİBİ YUMUŞAK ANTRİKOT KAVURMA TARİFİ  ANTRİKOT KAVURMA TARİFİ  KOLAY ANTRİKOT YAPIMI NEFİS ANTRİKOT KAVURMA TARİFİ  MALZEMELER  3 parça dana antrikot  4 adet soğan  3 adet domates  2 diş sarımsak  1 tatlı k. salça 1 çay k. kimyon  1 çay k. pul biber  1 çay k. tuz YAPILIŞI İlk olarak et geniş bir kaseye konur. Ardından üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirilir.  Dana antrikot yumuşaması için 1-2 saat ağzı kapalı dolapta bekletilir. Yaklaşık 2 saat sonra eti dolaptan çıkarıp ince uzun şeritler halinde doğranır.   Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ konur. Önce doğranmış et suyunu çekinceye kadar kavurulur. Daha sonra doğranmış soğan ekleyip bir miktar daha kavurulur. Sırasıyla baharat ve salça ekleyip pişirilir. Ardından rendelenmiş domates ve sarımsak eklenir. En son tuz ilavesiyle etler yumuşayınca ya kadar pişirilir.  AFİYET OLSUN.