Kayıtlar

Kasım 14, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pratik Kuru Pasta-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Merhaba mutlu pazarlar 🙂🌺🌿❤ Pratik Kuru Pasta Pratik Kuru Pasta  Malzemeler  1 adet yumurta  150 gr tereyağ  1 çay b. sıvı yağ  3 çorba k. sirke 3 çorba k. şeker 1 Paket kabartma tozu  Aldığı kadar un  Susam,çörekotu Yapılışı  Yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağ ve  şeker konur.  Sıvı yağ ve diğer malzemeler eklenir.  Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.  Kurabiye kalıpları ile şekiller verilir.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.  Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpilir.  180 derecede üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.  Afiyet bal şeker olsun.