Kayıtlar

Ağustos 8, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Nohutlu pirinç pilavı Nohutlu pirinç pilavı için Malzemeler  1.5 su b. pirinç 1 su b. haşlanmış nohut  2 k. tereyağ Yarım kg dana kuşbaşı et 3 su b. su 2 çay k. tuz YAPILIŞI  Pilav tenceresi ocağa konur.  Ardından sıvı yağ ve tereyağ eklenir.  Yıkanmış pirinç ilave edilir.  Pirinç tane tane olana kadar kavurulur. Pirinç kavrulunca su eklenir. Haşlanmış nohut katılır. İlk orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.  Nohutlu pirinç pilavi haşlanmış kavurma ile servis edilir. Nohutlu pirinç pilavının yanında zeytinyağlı taze fasulye muhteşem olur. AFİYET ŞİFA OLSUN.