Kayıtlar

Ekim 21, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

İRMİKLİ TATLI-kalbimdekimutfak

Resim
İRMİKLİ TATLI MALZEMELER 125 gr tereyağ 1 yumurta akı (sarısı üzerine) 1 kaşık yoğurt 3 kaşık irmik 1 tatlı k. Kabartma tozu Yaŕım çay b. Sıvı yağ Yarım su b.hindistan cevizi 2.5 su b.un ŞERBETİ İÇİN 2.5 Su b. Şeker 3 su b. Su Yarım limon suyu ÜZERİ İÇİN Toz antep fıstığı YAPILIŞI:Derin bir kaba bütün malzemeleri alıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz. Şekilli kalıba bastırıyoruz. Şekilli hamurdan iki tane elde ediyoruz. Ortasını çukurlaştırıp yumurta sarısı sürüyoruz.170 derecede 35-40 dk pişiriyoruz. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.Toz antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyet olsun.