Kayıtlar

Haziran 9, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Çatal Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
MİNİ ÇATAL TARİFİ   OKULDA,BEŞ ÇAYINDA,ATIŞTIRMALIK  Çatal Tarifi  MALZEMELER  125 gr tereyağ  1 tane yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) Yarım çay b. sıvı yağ  1 çay b. yoğurt  1 tatlı k. toz şeker 1 tatlı k. mahlep 4 su b. un 1 paket kabartma tozu  1 tatlı k. tuz Çörekotu YAPILIŞI  Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağ sıvı yağ sırasıyla diğer malzemeler konur. Yumurta akı malzemenin içine eklenir. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp bir sofra üzerinde incecik yuvarlanır.resimde görüldüğü üzere şekil verilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Çay ile birlikte servis edilir. AFİYET OLSUN.