Kayıtlar

Haziran 2, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Ballı Şekerpare Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  NEFİS PASTANE USULÜ BALLI ŞEKERPARE BALLI ŞEKERPARE TARİFİ  BALLI ŞEKERPARE TARİFİ MALZEMELER  1 adet yumurta 1 çay b. pudra şekeri 100 gr tereyağ  1 çay b. irmik 1.5 su b. un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya ŞERBETİ İÇİN  1.5 su b. şeker 2 su b. su 4-5 damla limon suyu YAPILIŞI İlk olarak şerbet kaynatıp soğuması için bir kenarda bekletilir. Ardından derin bir yoğurma kabına yumurta,pudra şekeri sırasıyla diğer malzemeler konur.  Yumuşak sert olmayan bir hamur yapılır.  Tepsi sıvı yağ ile yağlanır. Yuvarlak veya badem şekli verilen sekerpare tepsiye dizilir.  180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  AFİYET OLSUN.