Kayıtlar

Eylül 30, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

(SİVAS ) HINGEL TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
HINGEL TARİFİ  MALZEMELER 3 adet yumurta Aldığı kadar un 2 adet haşlanmış patates Toz kırmızı biber Tuz YAPILIŞI:Derin bir kaba yumurtaları kıralım.Tuz ilave edelim. Yavaş yavaş unu ekleyelim. Sert bir hamur elde edelim. Önce merdane daha sonra oklavayla hamuru açalım. Hamur ne çok kalın ne çok ince olmalı. Hamuru yufka şeklinde açtıktan sonra kareler halinde keselim. Daha sonra ezilmiş biberli  patatesleri tek tek karelerin içine dizelim. Şekildeki gibi kapatalım. Tencereye su ilave edelim.Su kaynayınca tuz ve yapışmaması için biraz sıvı yağ ilave edelim. Hamuru ilave edelim. Hamur pişince süzgeçten süzelim. Üzerine soğuk su ilave edelim.Süzgeçten alıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.