Kayıtlar

Şubat 16, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tavuklu Bezelye Yemeği-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Pilavla İyi Gider Tavuklu Bezelye Yemeği🍲🍽 Tavuklu Bezelye Yemeği  Malzemeler  Bir bütün tavuk (yemeklik doğranmış) Yarım kg konserve bezelye  1 adet soğan  2 adet havuç 2 adet patates  2 çay k. pul biber  1 çay k. kimyon 1 kaşık salça  1.5 çay k. tuz Yapılışı  Tavuk bol akan suda yıkanır.  Ardından tencereye konur. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alınır.  Tavuk pişerken diğer tarafta soğan küp küp doğranır.  Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte soğan pembeleşinceye kadar kavurulur.  Küp küp doğranmış havuç da eklenip sotelenir.  Baharat ve salça ekleyip karıştırılır.  Sıcak su ilavesiyle bezelye ve patatesler katılır.  En son tuz ekleyip kapağı kapatılır.  Bir süre pişen bezelye'ye pişen tavuk eklenir. 9-10 dk kadar pişirilir.  Pilav ile birlikte servis edilir.  Afiyet bal şeker olsun.