Kayıtlar

Mayıs 9, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

SOSLU BİFTEK TARİFİ(KALBİMDEKİMUTFAK)

Resim
SOSLU BİFTEK TARİFİ  Soslu biftek için MALZEMELER 1 kg dana biftek 3 adet domates 1 tatlı k. salça sıvı yağ tuz YAPILIŞI İlk olarak biftek sıvı yağ ile harmanlanır. Daha sonra dolapta bir kaç saat bekletilir.  Ardından teflon tavada orta ateşte kızartılır.  Biftek kızarınca tavaya bir miktar sıvı yağ konur. Tavaya salça eklenir. Salça kavrulur.  Ardından hemen rendelenmiş domates eklenir.  Salça  ve domates bir güzel pişirilir.  Sosun içine bir miktar tuz katılır.  Sos sıcak olarak bifteğe dökülür.  Afiyet şifa olsun.