Kayıtlar

Ekim 25, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak

Resim
 Muhteşem Ötesi Sivas Ketesi 🌹 Kalbimdeki mutfak bloguna hoşgeldiniz🙂 Bugün muhteşem lezzetli bir tarifle yine beraberiz.  Tarifimiz tereyağlı bir tarif olmakla beraber içinde ayrıyeten unda bulunmakta. Özellikle sabah kahvaltısına çok yakışan bir tarif Hemen nefis sivas Ketesi tarifimize geçelim. Sivas Ketesi  Malzemeler  1 çay b. Sıvı yağ (ılık) 1 çay b. Süt (ılık) 1 su b. Su 1 tatlı k. Tuz  Aldığı kadar un  Yapılışı  Derin bir yoğurma kabına ılık süt ve su eklenir. Ardından tuz ve su katılır.  Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.  Un bir miktar sıvı yağ ile kavrulur. Yumak yapıp tek tek açılır.  Yufkanın arasına tereyağ sürülür. İlk yufkayı zarf şeklinde katlayıp arasına kavrulmuş un konur. Daha sonra hamuru büzüştürüp yağlanmış tepsiye konur. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.  Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.  Yarın hangi yemek var?🤔