Kayıtlar

Ağustos 29, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

KIYMALI KABAK YEMEĞİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Kıymalı kabak yemeği Malzemeler  4 adet kabak 250 gr kıyma 1 kaşık salça 1 adet soğan  2 çay k. pul biber 1 çay k. kimyon tuz YAPILIŞI  Tencere ocağa konur.  Ardından sıvı yağ eklenir.  Küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur.  Kıyma eklenip kavurulur. Baharat ve salça katılır. Bütün malzemeler bir güzel kavurulur.  Yuvarlak kesilmiş kabak yemeğe eklenir. Soğuk su ilavesiyle kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.  Kabak yemeğini makarna veya pilav ile servis edilir.  Afiyet olsun.