Kayıtlar

Eylül 9, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

TAZE FASULYELİ AYRAN ÇORBASI

Resim
TAZE FASULYELİ AYRAN ÇORBASI  MALZEMELER=1 Su bardağı aşurelik buğday,1 kase yoğurt,1 kase taze fasulye1 yumurta sarısı ,2.5 lt su,nane        YAPILIŞI=Tencereye sıcak su ile birlikte buğdayı alıp kaynatalım.Buğday biraz yumuşayınca,ince doğradığımız fasulye yi ilave edelim.Fasulyeler pişince,başka bir kaba,yoğurdu alalım.Yumurta sarısını ilave edip çırpalım.Çorbanın suyundan alıp yoğurda ilave edin.Burdaki amaç yoğurdun kesilmesini önlemek.Çorbayi kaynayana kadar karıstırın..Sos tavasına yağ ilave edip nane yi çevirin.Çorbanın üzerine dökün.AFİYET ŞİFA OLSUN.