Kayıtlar

Temmuz 25, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

DOMATES SOSLU PATATES TARİFİ

Resim
DOMATES SOSLU PATATES  MALZEMELER=6_7 Adet patates,8-9adet ince  biber,3 domates,kırmızı biber,1 diş sarımsak tuz. YAPILIŞI=Önce patatesleri soyalım,ve yıkayıp doğrayalım. Şekildeki gibi baharat ve tuzunu ekleyin. Biberleride şekildeki gibi 3 parmak kalınlığında keselim.Biberleri  tavada kızartalım. Patatesleri yağlı kağıt serilmis tepsiye dökün.Fırına verin190°45 dk pişirin. Domatesleri rendeleyin,içine 1 diş sarımsak rendeleyin.Ve tuz atın. Cam bir kaseye pişirdiğiniz patatesi biberi koyun.Hazırladığınız domates sosunu dökün.Hem akşam hem öğle yemeklerinin yanına çok yakışan hafif bir yemek.                AFİYET OLSUN.

SEBZELİ TAVA BÖREĞİ-KALBIMDEKİ❤MUTFAK

Resim
SEBZELİ TAVA BÖREĞİ MALZEMELER 2 adet yufka  1 soğan 1 kase lor peyniri  2 kapya biber  4 adet yeşil biber  SOSU İÇİN  1 adet yumurta  Yarım çay b. süt Yarım çay b. sıvıyağ  Pul biber Kimyon Tuz 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 YAPILIŞI  Böreğin için ilk olarak biber ve soğan küp küp doğranır. Daha sonra tavada sotelenir. Ardından baharat ve tuz eklenir. Lor peyniri katılır. Ayrı bir tavaya yağ ilave edilir. İlk yufka tavaya serilir. Yufkaya sos süŕülür. İç malzemeden yufkanın içine serpilir. İkinci yufkada üzerine serilir. Yufka bitene kadar aynı islem yapılır. Kenarındaki yufkalar içine doğru kapatılır. Üzerine yağ sürülür. Tava ocağa konur. Kızarınca diğer tarafı kızartılır. Yanında ayran ile servis edilir.  AFİYET OLSUN.

TAVUK ÇÖP ŞİŞ TARİFİ

Resim
TAVUK ÇÖP ŞİŞ TARİFİ MALZEMELER=1 tane kemiksiz tavuk,5-6 tane bambu şiş,sivri biber,domates,kırmızı biber,kimyon,kekik,tuz. YAPILIŞI=Tavukları kaseye alalım.üstüne baharatları ekleyip karıştırın. Tavukları şişlere geçirelim.Tavaya yağ ekleyip,altlı üstlü kızartın.Tavukları fırında da pişirebilirsiniz.Yanında lavaş ,domates,biberle servis edebilirsiniz.                AFİYET OLSUN.