Kayıtlar

Eylül 23, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

AŞURE TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
AŞURE TARİFİ  MALZEMELER 1 kg buğday 500 gr nohut 500 gr kuru fasulye Yarım kg kayısı 2 bardak üzüm 1 bardak süt 1 kase dut 15  adet incir 1 kase kuş üzümü 4-5 yemek k. nişasta 3 bardak şeker (arzuya göre azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 kase fındık Tarçın (üzerine) 1 tutam tuz YAPILIŞI:İlk önce nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden sıcak suda bekletiyoruz.Ertesi gün ayrı ayrı pişiriyoruz.Buğday,kayısı,üzüm,inciri ayrı tencerede pişiriyoruz.Büyük bir aşure tenceresine hepsini ilave ediyoruz. Kuş üzümü,fındık,şeker ve sütü ilave ediyoruz. Nişastayı biraz su ile açıyoruz Aşureye nişasta ve tuz ekliyoruz. Eğer aşure çok katı olursa sıcak su ilave ediyoruz.İstenilen kıvama gelene kadar kaynatıyoruz. Sıcak olarak kaselere paýlaştırıyoruz.ılındiktan sonra üstüne toz tarçın,fındık ile süsleyin. Ilık veya sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.