Kayıtlar

Eylül 12, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿TAVUK ÇORBASI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
TAVUK ÇORBASI  MALZEMELER 2 adet tavuk but 1 yemek k. un 1 adet yumurta Yarım limon suyu🍋 1 kaşık yoğurt 2 diş sarımsak Yeteri kadar su 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 YAPILIŞI= Orta boy bir tencere de su ile birlikte tavuk  haşlanır.Daha sonra tavuk küçük küçük doğranır.Ayrı bir tencereye yağ eklenir. Yağ üzerine un eklenip kavrulur. Un kokusu çıkınca tavuk suyu eklenip çırpıcı ile hızlıca çırpılır.Küçük bir kaseye yumurta kırılır. Ardından yoğurt,limon suyu ve dövülmüş sarımsak eklenip çırpılır. Çorbadan bir kaşık alınıp terbiyeye ilave edilir. Karışım çorbaya eklenir.Bir iki dk kaynatılır. Sıcak olarak servis edilir.  🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 AFİYET OLSUN.