Kayıtlar

Nisan 30, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Fırında Şakşuka Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 YAĞSIZ SEVENLER BU TARİF TAM SİZE GÖRE HEM LEZZETLİ HEM ÇOK KOLAY ŞİPŞAK YEMEK HEMEN HAZIR  Fırında Şakşuka Tarifî MALZEMELER  4 adet büyük boy patates 2 adet patlıcan  2 adet kabak 8-9 adet yeşil biber 4 adet domates  4 diş sarımsak  Sıvı yağ  Tuz  YAPILIŞI  Şakşuka yapımı için ilk sebzeler bol suda güzelce yıkanır.  Domates hariç bütün malzemelerin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır.  Geniş bir kaba konan sebzeler sıvı yağ ve tuz ile harmanlanır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Domates ve sarımsak rendelenir.  Küçük bir tavaya yağ konur ve domates ve sarımsak sotelenir. Fırından çıkan Şakşuka üzerine domates sosu gezdirilir.  AFİYET OLSUN.