Kayıtlar

Eylül 29, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ISPANAKLI TATLI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ISPANAKLI TATLI  MALZEMELER 200 gr tereyağ 1 çay b. sıvı yağ 2 adet yumurta 2 paket vanilya 1 çay b. toz şeker 20-25 adet ıspanak yaprağı 1 tatlı k. kabartma tozu 1 su b. ceviz 1 çay b. irmik Aldığı kadar un ŞERBETİ İÇİN:3.5 su b. toz şeker 3.5 su b. Su 4-5 damla limon suyu YAPILIŞI:Ispanak yapraklarını rondodan geçirilir.Ardından yumurta ve şeker eklenir ve tekrar rondoda hepsi karıştırılır.Bu karışımı derin bir kaba alıyoruz.Sırasıyla tereyağ, sıvı yağ,vanilya ilave edilir. Son olarak irmik kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilir. Hamur yoğurulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Cevizde robotta çekilir ve hamura ilave edilir. Limon büyüklüğünde parçalar kopartılarak masada rulolar yapılır.Tepsiye aralıklı dizilir.200 derecede üzeri kızarmadan pisirilir.Üzeri ceviz veya findık ile süslenir. Tam 2 tepsi oluyor. afiyet olsun.