Kayıtlar

Kasım 11, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Şekerpare Tarifi-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Hem fındıklı hem portakallı nefis bir tatlı👌 ŞEKERPARE TARİFİ MALZEMELER 125 GR tereyağ 1 yumurta 1 su b. Pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su b. irmik Aldığı kadar un ÜZERİ  İÇİN  Fındık Hindistan cevizi Toz antep fıstığı ŞERBETİ İÇİN  3 su b. Şeker 3 su b. Su Yarım limon suyu YAPILIŞI:Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp yumuşak sert olmayan bir hamur yapalım. Tepsiyi yağlayıp şekerpareleri dizelim. Üzerine birer tane fındık batıralım.170 derecede 35-40 dk pişirelim. Fırından çıkınca soğuk serbeti üzerine dökelim.1 saat dinlendirip servis edelim.AFİYET ŞEKER OLSUN.☺

PORTAKALLI KURABİYE-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
PORTAKALLI KURABİYE  MALZEMELER 200 gr tereyağ 1 çay b. Sıvı yağ 1 su b. pudra şekeri 1 su b. nişasta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tane portakal kabuğu rendesi ve suyu Aldığı kadar un 1 çimdik tuz YAPILIŞI:Derin bir kaba bütün malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekil verip dizelim. 170 derecede üstü pembelesinceye  kadar pişirelim.Afiyet olsun.