Kayıtlar

Ekim 29, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

TULUMBA TATLISI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ÇITIR ÇITIR EV YAPIMI NEFİS TULUMBA TATLISI🌼 TULUMBA TATLISI  🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 MALZEMELER  2 adet yumurta 2 çorba k. irmik 2 çorba k. nişasta 50 gr tereyağ 2 su b. un 1 çay k. tuz 2 su b. su ŞERBETİ İÇİN  3 su b. şeker  3 su b. su Yarım limon suyu 🌼 YAPILIŞI  İlk olarak şerbeti kaynatılır. Kaynamaya başlayan şerbete limon ilave edilir.Şerbet olunca soğuması için bir kenarda bekletilir. Orta boy tencerede su, tuz,ve tereyağ  kaynatılır. Daha sonra un ilave edilir. Çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırılır. İrmik ve nişasta ilave edilir. Krema kıvamına gelince ocaktan alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek kırılır.Hamur tulumba kalıbına doldurulur. Diğer tarafta tavaya sıvı yağ eklenir. Tulumba hamuru soğuk yağın içine bırakılır. Orta ateşte kızartılır. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. Çıtır çıtır tulumba tatlısı ev yapımı nefis tatlı. NOT=Tulumba hamuru her defasında soğuk yağın içine bırakılır. Tatlı sıcak şerbet