Kayıtlar

Şubat 7, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kadayıf dolması Tarifi-kalbimdeki❤mutfak

Resim
Kadayıf Dolması Tarifi  MALZEMELER  Yarım kg kadayıf 1.5 su b. ceviz 3 adet yumurta ceviz ŞERBETİ İÇİN  3 Su b. Şeker 3 su b. su yarım limon suyu YAPILIŞI  İlk olarak az miktarda kadayıf alınır. Masa üzerine serilir. Arasına bir miktar ceviz konur. Kadayıf rulo şeklinde sarılır. Yumurta bir tabağa kırılır. Kadayıf yumurta sarısına batırılır sarılır. Tavaya yağ konur. Kadayıf dolması kısık ateşte kızartılır. Daha önceden limon şeker su kaynatılır. Kadayıf dolması soğuk şerbete atılır. Tatlı şerbetini çekince ikram tabaklarına konur.  Antep fıstığı ile süslenir. AFİYET ŞİFA OLSUN.