Kayıtlar

Aralık 13, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

İki Renkli Fındıklı Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  İki Renkli Fındıklı Kurabiye Tarifî  NEFİS AĞIZDA DAĞILAN İKİ RENKLİ FINDIKLI KURABİYE 🌿🌹 MALZEMELER  250 gr tereyağı  1 kahve fincanı sıvı yağ  4 yemek k. pudra şekeri  4 yemek k. nişasta 4.5 su b. un 1 çorba k. kakao Fındık YAPILIŞI  Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağ ve pudra şekeri konur. Ardından nişasta eklenip karıştırılır.  Sıvı yağ ve un azar azar eklenir. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur yapılır.  En son dövülmüş fındık eklenir.  Hamuru ikiye ayırıp yarısına kakao katılır.  İlk hamuru merdane ile açıp diğerini de açıp üstüste konur. Bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında kesilir.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 160 derecede beyaz olacak şekilde pişirilir.  AFİYET OLSUN. 🌹🌿