Kayıtlar

Mayıs 29, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Sivas Katmeri Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  SİVAS YÖRESİNE AİT NEFİS FIRINDA KATMER TARİFİ Sivas Katmeri Tarifi  Malzemeler  1.5 su b. süt 1 çay b. yoğurt 1 paket kuru maya 1 tatlı k. tuz 4 su b. un Üzeri için Yumurta sarısı  Arası için 125 gr tereyağ  1 çay b. sıvı yağ  Yapılışı  Bütün malzemeleri karıştırıp hamur yapılır. Hamur mayalanması için 1 saat bekletilir.  Ardından sofra veya masa üzerinde 4 eşit parçaya bölünür.  Bir katmer 2 bezeden oluşur. Birinci yufka açılır ve eritilmiş tereyağ ile karışık sıvı yağ yufka üzerine sürülür. Yağlanmış yufka dörde katlanır.  İkinci yufka açılır ve  tereyağ sürülür.  Birinci yufka ikinci yufka'nın ortasına konur. Yufka üzeri kapatılıp kare şekli verilir.  Katmer bir kenarda beklerken aynı işlem diğer yufkalara yapılır. Bekleyen yufka tekrar açılır. Kare şeklinde olan yufka arasına arzuya göre peynir konup kapatılır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konan katmere yumurta sarısı sürülür.  Bıçak ile çapraz çizikler atılır.  180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  A