Kayıtlar

Kasım 8, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Muzlu Rulo Pasta-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 MUZLU RULO🍰 PASTA(YUMUŞACIK)🧁☕ Muzlu Rulo Pasta Malzemeler  6 adet yumurta  1 su b. toz şeker 2 su b. Un  2 paket kabartma tozu  Kreması için  2.5 su b. Süt  1 çay b. toz şeker 2 çorba k. un 2 çorba k. nişasta  1 adet yumurta sarısı  3 adet muz Üzeri için  2 paket krem şanti Yarım çay b. Süt  Süslemek için Antep fıstığı  Sütlü çikolata  Yapılışı  Pandispanya keki için önce bir kaba yumurtaları kırıyoruz. Hemen ardından toz şeker ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit şekilde döküyoruz. 190 derecede 10 dk pişiriyoruz.  Fırından çıkan kek ilk sıcaklığı çıkınca üzerine bir yağlı kağıt kapatıp ters çeviriyoruz. Yağlı kağıdı kekten çıkarıp süt ile ıslatalım. Daha önceden pişirdiğimiz kremayı pandispanya üzerine sürelim. Muzu bütün şekilde arasına koyup Pandispanya'yı saralım. Üzerine süt ile çırptığımız krem şantiyi sürelim. Çikolata ve antep fıstığı ile süsleyelim. Sevdiklerinizle beraber afiyet bal şeker ols