Kayıtlar

Eylül 20, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tarhana Yapımı-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Kış geldi şimdi tam zamanı 🍲 Doğal bağışıklık güçlendirici Sıcacık nefis kokusuyla soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tadı Mis gibi tarhana  Yapımı zahmetli olmasına rağmen birçok faydası olan nefis tarhana Hani çocukken hasta olduğumuz zaman içerdik. Bol baharatı ve sebzesiyle tam bir vitamin deposu olan tarhanayı bol bol tüketmenizi tavsiye ederim. Tarhana Yapımı  KIŞIN ÇORBA OLURSA TARHANA OLSUN. İŞTE NEFİS TARHANA YAPIMI MALZEMELER 3 baş sarımsak 2 kg domates  2 kg kapya biber  2 demet maydonoz 1 demet taze nane 1 çay b. kuru nane 1 kg yeşil biber  2 demet dereotu Aldığı kadar un 2 çay b. tuz YAPILIŞI  Tarhana için malzemeler sırasıyla küçük küçük doğranır. Tencerede kaynamaya çıktıktan sonra 20 dk pişirilir. Daha sonra suyu süzülür.  Tarhana'nın posası blender ile çekilir. Tarhanaya un eklenir. Mayalanması için bekletilir. Ardından temiz bir sofra bezine tek tek serilir. Kuruması için serin bir yerde bekletilir. Kuruyana kadar avuç içinde ufalanır.  Elekten geçirilen tarhana k