Kayıtlar

Aralık 28, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿FISTIKLI İRMİK HELVASI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
FISTIKLI İRMİK HELVASI  MALZEMELER 2 su b.irmik 1.5 Su b. su Yarım su b. Süt 1 çay b.sıvı yağ 1 kaşık tereyağ 1 su b. yer fıstığı 1 su b.şeker 1 kaşık üzüm pekmezi YAPILIŞI=Tavaya tereyağ ve sıvı yağ eklenir.İrmik ve fıstık kavrulur. Daha önceden başka kapta hazırlanan şeker,su ,süt ve pekmez karıştırılıp  irmik helvasina dökülür.Karıştırarak çekmesi  sağlanır.Arzuya göre çay veya meyve suyu ile servis edilir. NOT:Fıstık yerine fındık veya antep fıstığı ilede yapılabilir. Pekmez sevmeyenler sade şeker ilede yapabilir. AFİYET ŞEKER OLSUN.