Kayıtlar

Ağustos 24, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

SEBZELİ ETLİ PİLAV

Resim
SEBZELİ ETLİ PİLAV  MALZEMELER=2 su b. pirinç,Yarım kg kuşbaşı et,4-5 adet sivri biber,2 adet kapya biber,2 su b.nohut,2 kaşık tereyağ,3 bardak sıcak su,Tuz.                                   YAPILIŞI İlk olarak kuşbaşı et düdüklü tencerede 1 saat kadar haşlanır. Daha sonra pilav tenceresi ocağa konur. Tencereye tereyağ ile sıvıyağ eklenir. Yıkanmış pirinçler tencereye eklenip kavurulur. Pirince,biber ve nohut eklenir. Haşlanmış kuşbaşı et ilave edilir. Sıcak su ilavesiyle tuz eklenir. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 15 dk dinlendirilir. Afiyet olsun.