Kayıtlar

Aralık 4, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Peynirli Poğaça Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Peynirli Poğaça Tarifî  MALZEMELER  3 adet yumurta (1inin sarısı ayrılacak) 1 su b. süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çay b. yoğurt 1 paket kuru maya  2 çay k. tuz Aldığı kadar un ARASI İÇİN Peynir YAPILIŞI  Derin bir kaba maya ile birlikte ılık süt eklenir. Ardından tuz katılır. Maya kabarınca sırasıyla sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yapılır. Mayalanması için sıcak bir ortamda 1-2 saat bekletilir.  Bekleyen hamur ile küçük yumaklar yapılır.  Çay tabağı büyüklüğünde açılır ve arasına peynir koyup kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  AFİYET OLSUN.