Kayıtlar

Kasım 30, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları

Resim
  Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları  Şimdi tam zamanı  Kahvaltıda nefis ayva reçeli. Ama ayva reçeli yaparken kimi zaman ya çok sulu ya da katı olur. Bunun için ayva reçeli yaparken malzemesinin tam ölçüde olmasına dikkat etmeliyiz.  MALZEMELER  7 adet ayva 5 bardak toz şeker  5 adet ayva çekirdekleri  6 bardak su 2 çorba k. limon suyu AYVA REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI  İlk olarak ayvalar bol sirkeli suda yıkanır.  Ardından kabuğu soyulur. Ayva elma dilimi şeklinde çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.  Derin büyükçe bir tencereye ayvalar ilave edilir. Üzerine toz şeker eklenir ve 2 saat bekletilir. Daha sonra üzerine su ve ayva çekirdekleri eklenir. Tencere ocağa konup ilk orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.  Ayva reçeli kıvamını anlamak için bir miktar suyundan porselen tabağa konup dondurucuda 5 dk bekletilir.  Eğer reçelin kıvamı yoğun bir kıvam alıyorsa olmuştur.En son limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatılır.  Eğer su gibi akıyorsa reçel bir miktar daha

Minik Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Minik Kurabiye Tarifî  Çocuklar bu kurabiyeler'e bayılacak. Hem çok basit hem çayın yanına yakışacak bir tarif.🌻🌿 MALZEMELER  100 gr tereyağ  1 çay b. sıvı yağ 1 yumurta (sarısı üzeri için) Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu  1 çay k. tuz Çörekotu YAPILIŞI 🌻🌿 Oda sıcaklığında ki tereyağ,sıvıyağ,yumurta akı ve tuz karıştırılır. Malzemeye aldığı kadar un eklenir.Ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.El içinde yuvarlanıp fındık büyüklüğünde şekil verilir.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.  170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Çay ile birlikte servis edilir.  AFİYET OLSUN. 🌻🌿