Kayıtlar

Mayıs 18, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Asma Yaprak buzlukta nasıl saklanır(kalbimdeki❤mutfak)

Resim
Asma yaprağı buzlukta nasıl saklanır. Asma yaprak buzlukta nasıl saklanır MALZEMELER İstenilen miktarda asma yaprak Buzdolabı poşeti su YAPILIŞI İlk olarak yapraklar tek tek yıkanır.  Ardından büyük bir tencereye su konur. Su kaynayınca desdelenmiş yapraklar kaynar suyun içinde rengi dönünce sudan çıkarılır.  Yaprak soğuyunca buzdolabı poşetine konur.  Poşetin ağzı sıkıca kapatılır. Buzdolabına kaldırılır.  İstenilen zamanda bir gün önceden buzdolabının alt bölmesinde çözdürülür. Kalbimdeki❤mutfak