Kayıtlar

Mart 27, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Osmanlı Salatası Tarifî-
Kalbimdeki❤mutfak

Resim
HAYIRLI KANDİLLER  Osmanlı zamanında eve bir misafir geldiğinde kahve ve su  ikram edilirdi.Eğer misafir ilk önce suyu içerse aç olduğu anlaşılırdı ve yemek verilirdi.Önce kahveyi içerse karnı tok olduğu anlaşılır ve meyve ikram edilirdi.  OSMANLI MUTFAĞINDAN NEFİS SALATA TARİFİ Osmanlı Salatası Tarifî  Malzemeler  2 adet domates 2 adet salatalık  2 adet yeşil biber Yarım demet dereotu  6-7 yaprak kıvırcık  1 adet soğan  Zeytinyağı  tuz YAPILIŞI  Domates,biber ve diğer malzemeler bol suda güzelce yıkanır.  Ardından bütün malzemeler küçük küçük doğranır.  Zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karıştırılır. Çorba ve Pilavın yanında servis edilir.