Kayıtlar

Eylül 25, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pratik Akşam Yemekleri

Resim
ETLİ TAZE FASULYE YEMEĞİ MALZEMELER  Yarım kg taze fasulye  1 adet soğan  300 gr kuşbası et 1 kaşık salça 1 adet orta boy patates  1 çay k. pul biber 1 çay k. kimyon tuz YAPILIŞI  Etli fasulye için ilk tencere ocağa konur. Ardından küçük küçük doğranmış et suda pişirilir. Daha sonra fasulye bol suda yıkanır. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur.  Hemen ardından fasulye eklenir. Fasulye bir süre kavurulur.  Etler fasulye ile birlikte kavurulur. Baharat ve salça eklenir  En son küp küp doğranmış patates eklenir. Sıcak su ilavesiyle tuz katılır.  Fasulye yumuşayıncaya kadar pisirilir.  AFİYET OLSUN.