Kayıtlar

Aralık 21, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Etli şehriye pilavı-kalbimdeki mutfak

Resim
ETLİ ŞEHRİYE PİLAVI  MALZEMELER 1 bardak pirinç Yarım çay b.arpa şehri 500 gr dana kuşbaşı (haşlanmış) 3 bardak et suyu 1 kaşık tereyağ Tuz YAPILIŞI:Orta boy bir tencereye sıvıyağ ve tereyağ ilave edilir.Arpa sehri kızarana kadar kavurulur.Ayıklanmış pirinçler eklenir ve kavrurulur.Et suyu ve tuz eklenip suyu çekene kadar pişirilir.Pilavın suyu çekince ocak kapatılır.Dinlenen pilava haşlanmış kuşbaşı et eklenir. Etli şehriye pilavı kuru fasulye ile birlikte servis edilir.  AFİYET OLSUN. 🌼