Kayıtlar

Kasım 2, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

BEYTİ KEBABI (SİVAS YÖRESİ)-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
BEYTİ KEBABI (SİVAS YÖRESİ) SİVAS MUTFAĞINDAN NEFİS KEBAP MALZEMELER 200 gr dana kıyma 200 gr kuzu kıyma 200 gr tavuk kıyma 1 adet yumurta 1 çay k. pul biber 1 çay k. Kimyon 1 çay k. Karabiber 3 çorba k. Galete unu 1 soğan (rendelenmiş) Toz yeşil fıstık Tuz HAMURU İÇİN 1 Yumurta 1 su b. Su 1 fincan yağ Aldığı kadar un 2 çay k. Tuz SALATASI İÇİN 3 Adet soğan Yarım limon 1 tatlı k.pul biber 1 tatlı k. isot YAPILIŞI:Önce köftemizi yapıyoruz. Daha sonra dolaba konur. Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp yumusak bir hamur elde edelim.Hamuru 15 dk dinlendirelim.Mandalina büyüklüğünde yumaklar elde edelim. Oklavıyla açalım Köfte harcı şerit halinde konur. Daha sonra rulo şeklinde sarılır Tepsiye yağlı kağit serelim. Hamurun üzerine yağ sürülür. Tepsiye konur. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pisirilir. Soğanlar doğranır.Tuz ile ovulur. yıkanır süzülür.Üzerine  zeytinyağı gezdirilir.Limon suyu eklenir.Baharat eklenip harmanlanır. Ayran ile ikram edil