Kayıtlar

Ekim 16, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

TAVUKLU BEZELYE TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
TAVUKLU BEZELYE TARİFİ MALZEMELER Yarım kg bezelye Yarım kg kemiksiz tavuk 2 adet patates 1 adet havuç 1 adet soğan 1 kaşık salça 2 çay k. Kimyon 2 çay k. kırmızı pul biber Yeteri kadar tuz YAPILIŞI=İlk olarak tavuk bol suda haşlanır. Daha sonra başka bir tencereye yağ eklenir. Yağ üzerine küp küp doğranmış soğan eklenir. Soğan hafif kızarınca havuç katılır. Havuç bir miktar kavrulur. Daha sonra baharat ve salça eklenip kavrulur. Bezelye ve haşlanmış tavuk ilave edilir. Sıcak su ilavesiyle tuz eklenir. Bezelye ve havuç pişene kadar kaynatılır. NOT= Yemeğin suyu azalırsa üzerine sıcak su eklenebilir.. Tavuk haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Daha sonra yemeğe katılır. AFİYET OLSUN. Kalbimdeki mutfak