Kayıtlar

Eylül 27, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ETLİ PIRASA YEMEĞİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ETLİ PIRASA YEMEĞİ  MALZEMELER Yarım kg pırasa 300 gr dana kuşbaşı 2 adet havuç 1 adet soğan Yarım çay b.pirinç 1 çay k. pul biber 1 çay k. kimyon Tuz YAPILIŞI:Önce pırasaları doğruyoruz.Sıcak su ilave ediyoruz.Yarım saat bekletiyoruz. Tencereye yağ ilave ediyoruz.Etleri ilave ediyoruz.Etin suyu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.Suyu çekilince küp şeklinde doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.Pembelesinceye kadar kavuruyoruz.Havuçları da ilave ediyoruz.Pırasanın suyunu süzüyoruz. Hiç suyu kalmayacak.Yemeğe ilave ediyoruz. Hepsini güzelce kavuruyoruz. Baharatını ve salçasını ilave edip çeviriyoruz.Yeteri kadar sıcak su ilave ediyoruz. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.afiyet olsun.