Kayıtlar

Aralık 31, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼ŞAM TATLISI TARİFİ-Kalbimdeki mutfak

Resim
ŞAM TATLISI TARİFİ  MALZEMELER 2 su b. irmik 1 su b.şeker 1 su b.un 1 adet yumurta 3 kaşık sıvı yağ 1 su b. Yoğurt 1 paket kabartma tozu ÜZERİ İÇİN Yer fıstığı ŞERBETİ İÇİN 3 su b. Şeker 2.5 su b. Su YAPILIŞI=Şeker ve yumurta çırpılır. Sırasıyla yoğurt, sıvıyağ ve irmik ilave edilir. Daha sonra irmik eklenir. Ayrı bir kapta un ile kabartma tozu karıştırılır. Un karışımı malzemeye eklenir. Yağlanmış  borcama dökülür. Üzerine fıstiklar dizilir. Önceden ısıtılan fırına sürülür.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Üzeri kızarınca fırından alınır. Soğuk şerbet ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökülür. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.