Kayıtlar

Ocak 4, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME🍞-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Evde kalan ekmekleri ne yapacağınızı düşünüyorsanız işte basit harika bir öneri önce ekmekler tahta üzerinde kare şeklinde doğranır. Daha sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir. BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME Arzuya göre 2 diş sarımsak,baharat ve zeytinyağı ile harmanlanıp fırında  öyle kızartılır. Yeteri kadar ekmek doğrandıktan sonra zeytinyağı ve sarımsak baharat ilave edilir. Dilimleyip üzerine zeytinyağı karışımı sürülür .Çorbanın yanında afiyetle tüketilir.  Ayrıca köfte için galete unu yapılır.Bunun için ekmeği  sarımsak ve baharat eklemeden kızartılır. Ekmekler soğuyunca temiz bir poşete koyup merdane yardımıyla toz haline gelinceye kadar ezilir. Galete unu hazır hale geliyor. Köftelerinizde kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN. 🌿☺