Kayıtlar

Mart 23, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Revani Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Misafir rızkı ile gelir,ev halkının günahlarının affına sebep olur.Allah,hâyır murat ettiği insana hediye olarak misafir gönderir.. H.z Muhammet (S.a.v) 🌼BİR DİLİM ASLA YETMEZ;REVANİ TARİFİ🌿 Revani Tarifî  Malzemeler   3 adet yumurta  1 çay b. toz şeker 1 su b. irmik 1 çay.sıvı yağ  1 çay b. yoğurt  2 su b. un  1 paket kabartma tozu  Şerbeti İçin  3 su b. toz şeker  3 su b. su  Yarım limon suyu Servisi için Hindistan cevizi Antep fıstığı  Yapılışı  Tatlının şerbetini hazırlamak için bir tencereye toz şeker ve su eklenir ve ocağa konur.Kaynara çıkan şerbete limon eklenir. Şerbet olunca soğuması için ocaktan alıp bekletilir. Diğer tarafta yumurta ve toz şeker köpürünceye kadar çırpılır.  Sırasıyla diğer malzemeler konup karıştırılır.  Yağlanmış borcama döküp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  İlk sıcaklığı çıkmış tatlıya şerbet dökülür.  20 dk sonra servis edilir.   AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.