Kayıtlar

Şubat 2, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌻Etli Mercimek Çorbası Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Etli Mercimek Çorbası Tarifi  MALZEMELER 1.5 su b. kırmızı mercimek 250 gr dana kuşbaşı 1 tane soğan 1 kaşık salça 1 çay k. kimyon tuz YAPILIŞI Derin bir tencere ocağa konur. Sıvı yağ ile birlikte soğan pembeleşinceye kadar kavurulur. Ardından kuşbaşı et ilave edilir. Et pişince baharat ilave edilir. Daha sonra ayıklanmış yıkanmış mercimek eklenir. Mercimek bir süre kavurulur. Salça ilave edilip sıcak su ilavesiyle tuz katılır. Bir saat kaynatılır. Mercimeğin pişme süresine göre kaynatılır. Eğer mercimek lapalaşırsa tekrar sıcak su ilave edilir. AFİYET ŞİFA OLSUN.