Kayıtlar

Nisan 2, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹🌿Şerbetli İrmik Helvası Tarifi-kalbimdeki❤mutfak

Resim
Şerbetli irmik helvası Tarifi Şerbetli irmik helvası için MALZEMELER  1 su b. irmik 1 çay b. şeker 1 çay b. su 1 kaşık tereyağ YAPILIŞI Helva için tencerede su ve şeker kaynatılır. Ama şeker  eriyince ocak kapatılır. İlk olarak tavaya sıvı yağ ve tereyağ konur. Ardından irmik ilave edilir. İrmik bir süre kavrulur. Daha sonra koyulaşan irmiğ'e kaynamış şekerli su eklenir. sürekli karıştırarak katılaşması sağlanır.  kalıba veya tabağa basılır. çay ile birlikte ikram edilir. AFİYET ŞİFA OLSUN.