Kayıtlar

Aralık 8, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Büsküvi Kurabiye-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Bisküvi Kurabiye Bisküvi Kurabiye  Malzemeler 200 gr tereyağ  1 su b. toz şeker  1 adet yumurta 2 çay k. kakao Yarım paket kabartma tozu  1 paket vanilya  1 çay b. damla çikolata  2.5 su b. un YAPILIŞI  Derin bir kaba yumurta kırılır.  Ardından diğer malzemeler eklenir.  Yumuşak pütür pütür kıvamda hamur yapılır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.  180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Mutlaka deneyip yorum yapmayı unutmayın Afiyet olsun 

Mayasız Katmer Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Mayasız Katmer Tarifi  Mayasız Katmer Tarifi  Malzemeler  1 paket kabartma tozu  2 su b. ılık süt (ılık süt) 1 tatlı k. şeker 1 tatlı k. tuz Aldığı kadar un  Tereyağ ve sıvı yağ (karışık) Yapılışı  Geniş bir kaseye kabartma tozu ve ılık süt konur. Tuz ve toz şeker ilave edilir.  Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.  Hiç beklemeden oklava ile incecik açılır.  Yufka arasına tereyağ sürüp dörde kare şeklinde kapatılır.  Tekrar oklava ile incecik açılır.  Teflon tavada arkalı önlü kızartılır.  Afiyet olsun.  Pratik tarifler için kalbimdeki❤Mutfak