Kayıtlar

Eylül 3, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹LOKMA TATLISI-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Ev yapımı nefis lokma tatlısı LOKMA TATLISI  MALZEMELER Yarım paket yaş maya 3 bardak un 1 kaşık şeker Yeteri kadar tuz Su 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 ŞERBETİ İÇİN 3 su b. şeker 3 su b.su Yarım limon suyu 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 YAPILIŞI =Derin bir kaba un ekliyoruz. Unun ortasını açıp maya  ve tuz ekliyoruz. Maya'nın üzerine sıcak suyu katıp eritiyoruz. Şekeri de ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Sert olmayan kek hamuru kıvamında olmasını sağlıyoruz.  Mayalanması için 1 saat bekletiyoruz. Mayalanan hamurdan kaşık yardımıyla alıp tavaya döküyoruz.Orta ateşte kızartıyoruz. Kızaran tatlıları soğuk şerbete atıyoruz. Şerbetini çeken lokma tatlılarını servis ediyoruz. AFİYET OLSUN. NOT=Şerbeti önceden kaynatılır. Soğuması için bekletilir.